vineri, 22 aprilie 2016

   Prin expozitia de arta Dali-Bible se ofera o alte cheie de lecturare a operei lui Dali.
Cunoscut ca unul dintre principalii exponenti ai miscarii suprarealiste, cu o opera ce a avut profunde radacini psihanalitice, Salvador a adus in cadrul suprarealismului propria metoda de cercetare , metoda paranoic-critica.
    Cele 40 de lucrari de grafica prin care artistul patrunde in lumea Vechiului si Noului Testament ilustreaza o dimensiune mai putin cunoscuta a artistului: cea spirituala. Viziunea sa asupra tematicii abordate este una profund personala. Dali descrie prin viziuni enigmatice o serie de evenimente si personaje prin care incearca sa se „conecteze”, la universul biblic.
     De-a lungul timpului, evenimentele biblice, au fost ilustrate de  o mutitudine de artisti, fiecare in epoca sa si in stilul sau.Incercarea de a reda aceste aspecte intr-un limbaj suprarealist este indrazneata, daca nu chiar riscanta .
In cadrul celor 40 de lucrari realizate intre anii 1964 si 1969, Dali utilizeaza o tehnica prin care combina  acuarela, creta colorata si desenul realizand o serie de imagini profund expresive la nivelul cromaticii si compozitiei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.