vineri, 17 noiembrie 2017

            Expoziția reunește lucrări de grafică, inspirate din opera marelui poet latin, care sunt realizate de artişti din Italia, Grecia, Bulgaria şi România. Expun artiștii plastici Lino Alviani, Arturo Faiella și Yoselin Giovani din Italia; Alex Dimitriadis, Xenis Sachinis și Kostis Spanopoulos din Grecia; Peter Lazarov, Yavora Petrova și Bozhidar Tonev din Bulgaria, Loretta Băluţă, Marieta Besu, Aurel Bulacu, Zuzu Caratănase, Mircia Dumitrescu, Suzana Fântânariu, Emilia Kiss, Eugenia Leca Botezatu, Anna - Maria Orban, Lelia Rus Pîrvan, Matei Şerban Sandu și Atena Elena Simionescu din România.
           Evenimentele fac parte din proiectul „Publius Ovidius Naso (43 a.Ch. – 17 p.Ch.) la Pontul Euxin - Bimilenar” și comemorează cei 2000 de ani de la moartea marelui poet latin, Publius Ovidius Naso, care a fost considerat, alături de Horațiu și de Virgiliu, unul dintre clasicii literaturii latine. Acesta s-a născut la Sulmona, în Italia şi a murit la Tomis, Constanţa de astăzi, din România, după un exil, hotărât de împăratul Augustus, care a durat opt ani.
        Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța prin programul Proiecte culturale 2017 - Bimilenar Ovidius și este implementat în perioada august – noiembrie 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.